Wie gelooft die mensen nog? Walter Damen, Hannelore Simoens
Paperback
ISBN 978-94-6337-187-2
€ 24,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 31 mrt. 2024

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

‘Wie gelooft die mensen nog?’ is een legendarische uitspraak van voormalig premier Yves Leterme over zijn collega’s-politici. Vandaag is het pijnlijke antwoord: bijna niemand gelooft ze nog. Politici zijn narcistische psychopaten die enkel geïnteresseerd zijn in hun eigenbelang en niet met dat van de samenleving. En nee, dat zijn niet onze woorden, maar die van enkele politici zelf.

Journaliste Hannelore Simoens en advocaat Walter Damen spraken met de voormalige en huidige partijvoorzitters. En die schetsen een onthutsend beeld. ‘We hebben geen democratie meer’, ‘het is een tapijtenmarkt’ en ‘eigenlijk zouden we beter onszelf afschaffen’. Maar tegelijk is er ook een duidelijke wil om de politiek heruit te vinden. Hoe moet het dan verder? Valt ze nog te redden? En wat kan de kiezer daar nog aan doen?

Dit boek is een aanzet. Niet tot blinde kritiek, maar tot een nieuwe, meer geloofwaardige politiek. Alles wat u dus gelezen moet hebben voor u naar de stembus trekt.

Over de auteurs

Over de auteurs

Hannelore Simoens is politiek journaliste bij VTM Nieuws. Ze studeerde Taal- en Letterkunde aan de VUB.


Walter Damen is topadvocaat en strafpleiter. Hij studeerde rechten aan de UA en KU Leuven en doctoreert aan de UGent in de criminologie. Hij is auteur van verscheidene boeken en heeft bijna 60 assisenzaken gepleit. Hij wordt vaak als expert gevraagd in duidingsprogramma’s en humaninterestprogramma’s rond justitie.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Hannelore Simoens, Walter Damen
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-187-2
Cover typePaperback
FormaatAfwijkend formaat
Aantal pagina's220
Geplande publicatiedatum31 mrt. 2024
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies