Acht boeken die je kind leren over weerbaarheid

07-09-2023

Wees gewoon jezelf! Kop op! We zeggen het allemaal wel eens tegen onze kinderen. Maar hoe doe je dat dan? Deze boeken leren je kinderen al op jonge leeftijd om te gaan met tegenslag, ontgoocheling en verlies. En ze bieden vooral ook troost, hoop en kracht om weer op te staan nadat je gevallen bent.  

Mijn schaduw is roze & Mijn schaduw is paars – Scott Stuart (vanaf 5 jaar)

Twee prachtige prentenboeken over zelfacceptatie, gelijkheid, diversiteit en genderidentiteit. Hartverwarmend en inspirerend. 

Schaduw is roze, schaduw is paars

Bestel Mijn schaduw is roze >
Bestel Mijn schaduw is paars >

Morgen is er weer een dag – Davina Bell (vanaf 4 jaar) 

We doen allemaal wel eens iets waar we spijt van hebben. Er lukt iets niet, we reageren op de verkeerde manier; maar hoe moeilijk een dag ook kan zijn, hoeveel fouten we ook maken, het is nooit te laat om het goed te maken. Want morgen is er weer een dag, vol nieuwe kansen. Een boek boordevol troost en hoop.

morgen is er weer een dag

Bestel hier >

De lange weg van slak – Tom Marien (vanaf 6 jaar) 

Een beklijvend verhaal over recht en minder recht. Over loslaten, uitbreken en je grenzen verleggen. 

de lange weg van slak

Bestel hier >

Er was eens een dapper meisje – Karen Hellemans (vanaf 9 jaar)

Grote dromen beginnen klein en dat weten ook de dappere meisjes in dit boek. Vijftig verhalen over de echte heldinnen van vandaag. Een sprookjesachtige inkijk in de jeugd van onder anderen sprinter Kim Gevaert, nieuwsanker Fatma Taspinar en F-16-piloot Anne-Marie Jansen. 

er was eens een dapper meisje

Bestel hier >

Voor de nieuwe maan – Tine Lefebvre (vanaf 9 jaar)

Bores heeft alles om gelukkig te zijn. Maar dan komt Maan, zijn nieuwe zusje. Een boek over hoe het is om een zus te krijgen. En nog meer over hoe het is om een broer te zijn. 

voor de nieuwe maan

Bestel hier >

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw – Davide Morosinotto (vanaf 12 jaar)

De tweeling Viktor en Nadja is twaalf jaar wanneer WO II uitbreekt en ze op twee verschillende treinen terechtkomen. Een verbijsterend verhaal over twee kinderen en hun rol in de slag om Leningrad, over onverwachte vriendschappen en de kracht van hoop.

twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Bestel hier >

Zeevonk – Wendy Huyghe (vanaf 11 jaar) 

Op een stormachtige nacht vergaat de vissersboot van Lena’s vader, Antoine Blomme. Hij en zijn twee bemanningsleden komen om. Lena denkt dat er meer aan de hand is en trekt op onderzoek uit. Zeevonk biedt een originele inkijk in het hoofd van een meisje dat plots voor een groot rouwproces staat. 

zeevonk

Bestel hier >

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling