Bjorn Van den Eynde publiceert zijn eerste adult thriller: De engelenmoord

08-06-2023

Thrillerfans, opgelet! Bestselling auteur en televisiemaker Bjorn Van den Eynde publiceert met trots zijn eerste adult thriller: De engelenmoord.

‘Een wervelende zoektocht door België met een Vlaams-Waals duo.’

De achttienjarige Julie Dumoulin wordt de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood teruggevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. De gruwel doet meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig, toen soortgelijke feiten het hele land teisterden.

De seriemoordenaar van toen is terug. Dat beseft ook de jonge en onervaren rechercheur Marjolein De Vriese. Het was de laatste zaak waar haar vader aan werkte voor hij werd vermoord. Marjolein is vastbesloten zijn werk af te maken.

‘We lossen een probleem pas op wanneer het zich stelt.’ - Jean-Luc Dehaene (Belgisch premier 1992-1999)

Samen met de uitgebluste rechercheur Nathan Durnez gaat ze aan de slag bij de federale politie in Brussel. Al snel worden de twee in een wreed spel van raadsels en codetaal het hele land rondgestuurd, terwijl er ondertussen maar slachtoffers blijven vallen. Wat wil de dader hun vertellen? En wat hebben de zaken uit het verleden, die ook Marjoleins traumatische jeugd tekenden, hiermee te maken? De waarheid ligt verborgen, diep in het hart van ons land.

Met De engelenmoord levert Bjorn Van den Eynde een indrukwekkend thrillerdebuut voor volwassenen af. Het boek is spannend vanaf de eerste pagina en houdt de lezer tot aan de verrassende ontknoping in zijn greep. Een echte pageturner die je niet kunt wegleggen!

Preview uit het boek:

De engelenmoord - Bjorn Van den Eynde

 

Toch hield Julie haar blik panisch op de top van de Sint-Hubertuskerk gericht, de thuis van de patroonheilige van de jacht. Alles deed ze eraan om het bewustzijn niet te verliezen, de ondraaglijke pijn te overwinnen en te blijven ademen. Als ze het plein met de cafés kon bereiken, zou om het even welke zat gezopen dorpsidioot haar kunnen behoeden voor het monster dat haar achternazat, simpelweg door er te zijn.

Ze wilde niet sterven. Niet vandaag. Niet nu.

 

Ontdek het boek

Over de auteur:

Bjorn Van den Eynde - Sacha Kleinblatt

 

Bjorn Van den Eynde (Kessel, 1984) is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. Onder Vuur, Déjà Vu, Ghost Rockers, Team Mortis en Confessions of a Teenage Serial Killer (Pelckmans). Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef won de Ensor voor beste kinder-/jeugdfilm.

Bjorn werd meermaals genomineerd voor de Leesjury en de Standaard Boekhandel Yaaay-award. De engelenmoord, met het Vlaams-Waalse duo Marjolein De Vriese & Nathan Durnez, is zijn eerste thriller voor volwassenen.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling