Botanische Boekenpad voor jeugdboekenmaand

24-02-2021

Van 1 tot en met 31 maart kan je in Plantentuin Meise het Botanische Boekenpad bewandelen. De jubileumeditie van de Jeugdboekenmaand is voor Pelckmans het uitgelezen moment om ‘Lezen is een feest!’ op een bijzondere manier in de kijker te zetten.

Het Botanische Boekenpad is een interactieve wandeling voor jong en oud. In het gezelschap van drie verschillende boeken(reeksen) kan je de prachtige Plantentuin Meise ontdekken. De auteurs en illustratoren in kwestie bedachten unieke opdrachten die verspreid staan doorheen de groene oase. Hierdoor krijg je een andere kijk op zowel de tuin als de boeken. Ideaal om samen met kinderen van verschillende leeftijden te ontdekken. En ideaal om het boek op een ludieke manier te vieren.

Barbara Rottiers verzon opdrachten bij haar boek: De H van Humboldt. Kirstin Vanlierde en Jurgen Walschot doen je wegdromen over hun boeken: De serres van Mendel en De wortels van de wereld. En Katrijn De Wit, Laura Bergans en Inge Rylant laten je fantaseren met hun Wijze Weetjes-reeks: Mag je haaien aaien?, Kunnen bergen krimpen?, Komt oude kaas van oude koeien? en Kunnen vogels niezen?.

En psst, voor de echte speurneuzen: zoek de geheime boodschap die Humboldt achterliet op de panelen en maak kans op een Botanisch Boekenpakket. 

Meer informatie en tickets

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies