De leukste cadeauboeken voor kleine en grote kinderen!

11-12-2023

Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeau voor je kinderen? Wat dacht je van een boek? Wij zetten onze leukste tips voor je op een rijtje.

Vuilwassenen - Dempsey Hendrickx

Vuilwassenen

Vuilwassenen. Het geheim van de Witwaswezens is een humoristisch en fantasierijk kinderboekendebuut voor liefhebbers van de boeken van Roald Dahl, Marc de Bel en Sanne Rooseboom. Uitgebreid geïllustreerd, boordevol humor - ook voor zij die niet zo graag lezen!

Bestel nu

Hout - Marc Herremans, Kim Crabeels

Hout

Een ontroerend, humoristisch en hoopvol verhaal over zorgen en ombuigen – en over Boom met zijn hart van hout.

Bestel nu

Ster - Leonie Lagaune & Els Decaluwe

Ster

In Ster tonen Leonie Lagaune en Els Decaluwe hoe je in alle seizoenen de herinnering aan iemand in een jong gezin heel dichtbij kan houden. Met ontroerende symboliek en sfeervolle prenten is dit een hoopvol voorleesverhaal over koesteren, herinneren en nooit meer loslaten.

Bestel nu

Wat is Kerstmis, mama? - Tom Booth

Wat is Kerstmis, mama?

Het is kerstavond. De kleine eekhoorn heeft een grote vraag. ‘Wat is Kerstmis, mama?’ Zijn moeder vertelt hem dat Kerstmis veel dingen is. Wanneer ze samen door het bos wandelen, ziet de kleine eekhoorn dassen die hun hol versieren met felrode bessen, eenden die elkaar lieve berichtjes sturen op kleurige bladeren en kevers die cadeautjes op hun glimmende ruggen dragen. Elke keer als de kleine eekhoorn aan zijn moeder vraagt of dit dan Kerstmis is, antwoordt ze: ‘Ja, dit hoort er zeker bij.’ 

Bestel nu

Ter wereld - Nina Aerts, Birgit Mijlemans

Ter wereld

Naast de gierzwaluw die je met geen stokken naar beneden krijgt, grasduin je in Ter wereld langs de gouden stompneusaap die slaapt in hechte clubjes, de helmbasilisk uit Zuid-Amerika, de linde die for lovers is en streel je kerststukjesrendiermos. Deze en vele andere personages uit de fauna en flora komen tot leven in de pen van Nina Aerts en de stukjes van Birgit Mijlemans, in een uniek overzichtsboek.

Bestel nu

De Zeven Sleutels deel 1: Het pad van de Roverkoning - Tom Rijpert

De zeven sleutels deel 1

 

Een avontuurlijk en fantasierijk debuut over een mysterieus reisgezelschap!

Kobold de dwerg is in het bezit van een mythische sleutel, de eerste van de zeven. Hij weet dat deze sleutels de poorten openen naar precies dat waar zijn familie al eeuwenlang naar smacht: de schat van de meedogenloze Roverkoning. Maar de zeven poorten kennen zeven bewakers en alleen zal hij die nooit kunnen verslaan, dus lokt hij zes reizigers naar zijn herberg om hem te vergezellen.

Bestel nu

De Zeven Sleutels deel 2: Voorbij de val - Tom Rijpert

De zeven sleutels deel 2

Lees hoe het verdergaat met Kobold, Ellie, Pjotr, Moira, Abdul, de Spinster en de vos in dit zinderende tweede deel van De Zeven Sleutels!

Bestel nu

De paardenjongens - Johan Ehn

De paardenjongens

Stockholm, vandaag. Na zijn examens neemt Anton een baantje in de thuiszorg. Een van de ouderen bij wie hij langsgaat, is Alexander Kovac, een man van bijna honderd die niets zegt en die weigert zijn keuken uit te komen. 

Berlijn, 1933. Twee jongens groeien op in een kindertehuis in Tsjechoslowakije. Nadat een van hen mishandeld wordt, rennen ze weg en sluiten ze zich aan bij een circus waar ze hun fantastische acrobatische kunsten uitvoeren. Terwijl de jongens langzaam ontdekken wat ze eigenlijk voor elkaar voelen, grijpen de nazi’s de macht en verandert de wereld om hen heen in een razend tempo.

Bestel nu

Team Mortis 14 - Verdronken zielen - Bjorn Van den Eynde
Team Mortis 14

De zeventienjarige dochter van een prominent internationaal mediamagnaat verdwijnt spoorloos. Het meisje was naar verluidt lid van een moderne commune, de Jonge Dageraad. Die vindt dat de wereld doordraait en dat volwassenen de hoofden van de jeugd brainwashen. Ze lokken ‘verdwaalde jongeren’ naar hun gemeenschap en houden er wel heel bizarre methodes op na om jonge zielen te proberen ‘redden’.

Bestel nu

De laatste jager - Davide Morosinotto
De laatste jager

Noord-Amerika, zo’n 10.000 jaar geleden. Na een vreselijke bosbrand verliezen Roqi en zijn vrienden alles wat hen dierbaar is. Hun kamp, hun familie, hun stam. Helemaal alleen moeten ze de wildernis in, op zoek naar eten en naar bescherming tegen hongerige roofdieren, op zoek naar een nieuwe stam. Het wordt een overlevingstocht waarbij Roqi eindelijk zijn unieke talent ontdekt, maar waarbij ook meedogenloze keuzes gemaakt moeten worden …

Bestel nu

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling