Klaar voor de feestdagen met onze lekkerste kookboeken!

20-11-2023

Op zoek naar inspiratie voor onder de kerstboom of op de (feest)tafel? Dan helpen wij je graag op weg met onze inspirerende culinaire titels en recepten.

Deze week is Het Healthy Habits Kookboek van Celien Rombouts uitgekomen, vol haalbare en smaakvolle gerechten die iedereen in een wip op tafel kan toveren. Naast de 70 recepten krijg je bovendien ook nog een heleboel tips mee om die calorieën los te laten en meer intuïtief te leren eten. Dus geen stress meer aan de feesttafel, en vooral gewoon genieten!

Het Healthy Habits Kookboek

Wil je eens iets anders dan ovenhapjes en borrelnootjes bij de aperitief? Serveer dan bijvoorbeeld haar huisgemaakte dips. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hummus, afgetopt met granaatappel en pistachenoten, of een tapenade van zongedroogde tomaten? Ontdek de recepten hier

Kies je voor het voorgerecht een klassieker zoals een garnalencocktail? Dan maakt ‘La Vie en Sauce’ (oftewel de perfecte cocktailsaus) van Hanne Lemmens het helemaal af. Zij is Vlaanderens enige echte sausfluencer en ontdekte al van jongs af aan de meerwaarde van een goede saus. In Saus is de beste saus bundelt ze een dertigtal recepten, van een onvergetelijke pistou tot een zelf uitgevonden ‘tiramisaus’.

 Saus is de beste saus

Wil je met je hoofdgerecht écht indruk maken? Dan kan je aan de slag met de culinaire pareltjes van chef Peppe Giacomazza. In Identità neemt hij je mee op een culinaire ontdekkingsreis doorheen Italië en toont hij zijn inspiratiebronnen én favoriete recepten. Serveer een stukje La Botte op tafel met deze Pasta alla Sarde.

 Identità

Voor zij die vooral leven van take-out en kant-en-klare maaltijden of steeds dezelfde vijf recepten klaarmaken, biedt doorwinterd alleenkoker Nathalie Le Blanc nieuwe inspiratie met haar boek Tafel voor één. Geen excuses meer, met haar recepten kan je meteen aan de slag én krijg je ook tips om overschotjes weg te werken of je diepvries slim te vullen. Dus ja, ook koken voor jezelf kan een feest zijn! Probeer het maar eens met deze Kip uit de Auge-vallei.

  Tafel voor één

Een menu samenstellen is één ding, maar hoe beslis je nu welke wijn je erbij serveert? Expert Kristel Balcaen helpt je met haar Wijnboek voor foodies op weg. Ze neemt je mee in de boeiende maar soms complexe wereld van de wijn en laat je zien hoe je de meest geschikte wijn bij je gerecht kiest (of omgekeerd: hoe je een passend gerecht bij een bepaalde fles serveert). Een must-have voor alle foodies en wijnliefhebbers!

Wijnboek voor foodies

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling