Aurely Janssen (13) wint One Page Challenge en boekpublicatie

12-05-2023

Auteur Beste Boek voor Jongeren verrast schrijftalent uit Voorburg in de klas

Tom De Cock, auteur van het Beste Boek voor Jongeren 2022, verraste donderdag een leerling van het Gymnasium Novum in Voorburg. Zij schreef het beste vervolg op een fragment uit de boekenreeks van Tom De Cock, en wint naast een kledingbon en een laptop ook een publicatie in zijn nog te verschijnen boek.

Rond lunchtijd stormde Tom De Cock het klaslokaal binnen van Aurely Janssen (13) uit Rijswijk. Van alle Nederlandse en Vlaamse inzendingen stuurde zij het winnende fragment in voor de One Page Challenge Lily. De Cock en zijn uitgever leggen uit waarom ze voor de pagina van Aurely kozen: “Zij trekt een groot blik spanning en actie open. Er gebeurt in bijna elke zin wat. Toch klikt het allemaal mooi in elkaar en het speelplezier straalt ervan af. Er zit een logica in, je voelt dat er nog veel méér verhaal is dan het stukje dat ze heeft geschreven.”

Aurely Janssen wint een nieuwe laptop, een kledingcheque van 500 euro, exemplaren van het boek Lily voor de hele klas én publicatie van haar verhaal in de nieuwe Lily 3: STAAL die 15 oktober verschijnt.  

Over Tom De Cock en de One Page Challenge

Dit is de derde editie van de One Page Challenge van Tom De Cock in samenwerking met Pelckmans Uitgevers. Hierbij daagt hij jongeren uit om een vervolgpagina te schrijven en in te sturen, met de kans op publicatie van die pagina in zijn volgende boek. One Page Challenges en First Page Challenges worden wereldwijd georganiseerd om schrijftalent de kans te geven gezien te worden.

Tom De Cock schreef met Lily een YA-bestseller. Hij is radio-dj, tv-host en bezoekt met regelmaat klassen om jongeren te enthousiasmeren voor boeken. De Cock: “Taal is het enige wapen dat je écht mag gebruiken, en dus kan je er maar beter goed in zijn. Dat wil niet zeggen dat iedereen een Dostojewski moet worden, maar het is wel belangrijk dat je leert uitdrukken wat er in je hoofd zit. Daarom is mijn One Page Challenge een jaarlijkse wedstrijd waarin alles kan en alles mag: dt- en spelfouten mogen, je hoeft geen punten of komma’s te gebruiken, je mag in je eigen thuistaal schrijven, het mag een raptekst zijn. Als het maar op één A4’tje past en echt een duik in jouw fantasie is. En dat heeft Aurely uit Voorburg schitterend gedaan!”

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling