Ontdek onze boeken over autisme

02-02-2024

Ontdek hier onze boekentips voor iedereen die te maken krijgt met autisme.

Wat echt werkt bij kinderen met autisme - Peter Vermeulen, Kobe Vanroy

Wat echt werkt bij kinderen met autisme

Wat echt werkt bij kinderen met autisme is een praktische gids waarin je ontdekt wat autisme precies is, wat de belangrijkste tien behoeften van deze kinderen zijn en hoe je ze daarin kunt ondersteunen. Het boek biedt concrete tools en eenvoudige strategieën aan, zodat je als (groot)ouder, leerkracht, therapeut of (bege)leider anders en beter kunt leren omgaan met deze kinderen.

Bestel nu
O
ntdek hier de andere boeken in de 'Wat echt werkt'-reeks.

Survivalgids - Wat als je autisme hebt?

Survivalgids - Wat als je autisme hebt?

Dit doe-boek legt je op een speelse manier uit:

  • wat autisme is en hoe je het kunt herkennen;
  • welke tips en hulpmiddelen je kunnen helpen thuis en op school;
  • hoe jij veel sterker kunt staan dankzij dit boek en welk hulpteam je daarbij kan ondersteunen.

Praat er samen met je leerkracht, begeleider, therapeut, ouders of vrienden over. Je leert heel veel nieuws bij en het is ook gewoon leuk om te doen!

Bestel nu
O
ntdek hier de andere boeken in de 'Survivalgids'-reeks.

WOW! Ik heb autisme - Luc Descamps

WOW! Ik heb autisme

Je leest dit boek wellicht omdat je autisme hebt, maar WOW, je hebt autisme! Dat wil in de eerste plaats zeggen dat jij wel heel uniek bent. En juist omdat jij bent wie je bent, vind je sommige situaties lastig of zelfs moeilijk. Wel, we hebben goed nieuws voor jou! In dit boek proberen we je een aantal tips te geven die kunnen helpen tijdens zo’n moeilijke momenten of in vervelende situaties.

Bestel nu

Aut of the box - Magali De Reu

Aut of the box

Magali De Reu kreeg op veertienjarige leeftijd te horen dat ze autismespectrumstoornis en ADHD had. Wat later kwam daar ook nog een angststoornis bij. Aut of the box biedt inkijk in de dagen van Magali en hoe ze zich een weg baant door het leven. Het is een boek voor iedere neuroatypische lezer die zijn of haar pad wil vinden in een wereld van verschil.

Bestel nu

Allemaal autcasts - Magali De Reu

Allemaal autcasts

Magali De Reu kreeg op jonge leeftijd de diagnoses autismespectrumstoornis en ADHD, waardoor ze werd overspoeld met labels die suggereerden dat ze zonder begeleiding nooit een normaal leven zou kunnen leiden. Geschreven vanuit Magali’s eigen ervaringen laat het boek zich kenmerken door levendige wetenschappelijke inzichten, inspirerende anekdotes en krachtige getuigenissen van anderen. Magali biedt waardevolle hulpmiddelen aan voor mensen met AuDHD en hun omgeving, met als doel een andere benadering en een inclusievere samenleving te bevorderen.

Bestel nu

Autisme en het voorspellende brein - Peter Vermeulen

Autisme en het voorspellende brein - Peter Vermeulen

Recent onderzoek toont aan dat het klassieke beeld van hoe het brein werkt, met de computermetafoor van input, processing en output, niet echt klopt. In dit boek onderzoekt Peter Vermeulen wat dit nieuwe inzicht betekent voor autisme. De ontdekking van het voorspellende brein werpt niet alleen een nieuw licht op autisme, het leidt ook tot de conclusie dat enkele van de gangbare interventies in autisme dringend herzien moeten worden.

Bestel nu

Indigo - Roxanne Wellens

Indigo - Roxanne Wellens

Journaliste Indigo Hartt heeft ogenschijnlijk een succesvol en gelukkig leven. Maar ze eet haar lunch alleen in de kelder van het kantoorgebouw, haar beste vriendin is een Disneyprinses en ze is er ook stilletjes van overtuigd dat ze alleen zal sterven — omringd door 30 katten. Wanneer een therapeut haar leert dat ze autisme en ADHD heeft, begint Indigo's zoektocht naar haar plaats in een wereld die niet voor haar gemaakt lijkt. 

Bestel nu

Tekenpraat - Jason Meijer en Peter Vermeulen

Tekenpraat

Tekenpraat is een boek waar je meteen praktisch mee aan de slag kunt. Het richt zich tot ouders en professionals die kinderen en jongeren opvolgen die vastlopen in hun functioneren en dat zelf moeilijk kunnen uiten. Al tekenend gaat de begeleider in gesprek met deze jonge mensen. De tekeningen verbeelden letterlijk wat de jongeren aanreiken. Ze helpen hen om gevoelens te vertalen en gedachten te benoemen, en om samen met hun begeleider tot passende oplossingen te komen.

Bestel nu

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling