Tien boekentips voor jeugdboekenmaand

19-02-2024

Dit jaar is het thema van Jeugdboekenmaand 'sport en spel'. Wij tippen tien kinder- en jeugdboeken om je alvast warm te maken!

Vijf kinderboekentips 

Toosje Tollebrok - Tess Thyssen

Toosje tollebrok

Meeslepend, aandoenlijk, speels en spannend debuut over familie, (trauma en) erkenning en opkomen voor jezelf! 

Bestel nu

Voor altijd bij jou - Janneke Ipenburg

Voor altijd bij jou

Rune en Addae wonen mijlenver bij elkaar vandaan. Hun huizen zijn verbonden door een lange draad. Aan elk uiteinde van die draad zit een blikje. Daarmee praten ze iedere dag met elkaar. Zo voelen ze zich nooit alleen. Een klein verhaal over vriendschap en verbondenheid.

Bestel nu

Hansje Pansje Kevertje - Inge Bergh

Hansje Pansje Kevertje

Dat liedje kennen we allemaal! Ontdek het verhaal achter het beroemde lied en nog veel meer. Op elke prent in dit boek valt ontzettend veel te zien. Bovendien vind je achterin ook een heleboel activiteiten. Leuk voor thuis en in de klas.

Bestel nu

SPEEL! - Nathalie De Martelaere

SPEEL!

Nathalie De Martelaere gebruikt haar online aanwezigheid dagelijks om duizenden ouders en leerkrachten te inspireren met creatieve tips. Omdat ze dagelijks talloze vragen krijgt, besloot Nathalie al haar praktische, creatieve en informatieve tips op een laagdrempelige manier te bundelen in een ware speelbijbel: SPEEL! Een doeboek om te spelen, knutselen én iets bij te leren met jonge kinderen.

Bestel nu

Fromage - Het Geluidshuis

Fromage

Fromage gaat over kansen krijgen en kansen grijpen, over leven in een grootstad, over opkomen voor jezelf en over trots zijn op je roots. Maar ook over een onverstaanbare wasbeer, rappende kazen en een beetje over voetbal toch ook, ja.

Bestel nu

Vijf jeugdboekentips

De spookspeler - Marc de Bel

De spookspeler

Marc de Bel brengt het verhaal van de dodenwedstrijd: een voetbalwedstrijd in Kiev in 1942 tussen de Duitse soldaten en Oekraïnse arbeiders. Fictie gebaseerd op waargebeurde feiten.

Bestel nu

De paardenjongens - Johan Ehn

De paardenjongens

Deze roman voor (jong)volwassenen speelt zich deels af in hedendaags Stockholm en deels in Berlijn in de jaren 30 van de vorige eeuw, en gaat over verschillende generaties paardenjongens. De auteur toont ons onverbloemd het lot van homoseksuelen in nazi-Duitsland, een groep slachtoffers van het nazisme die vaak over het hoofd gezien wordt.

Bestel nu

Gamechanger - Neal Shusterman

Gamechanger

Ash is het gewend om klappen te incasseren op het veld voor zijn footballteam – tot hij er één incasseert die niet alleen invloed heeft op zijn lichaam, maar op zijn hele realiteit. Het begint met een kleine verandering, maar al snel wordt duidelijk dat Ash na elke wedstrijd naar een ander universum gekatapulteerd wordt. Gaandeweg veroorzaken de veranderingen in de werkelijkheid ook belangrijke veranderingen in Ash’ eigen identiteit.

Bestel nu

Met jou is het anders - Hanne Eerdekens

Met jou is het anders

Nolan Fletcher is achttien en zijn jeugd verloopt anders dan die van de meeste leeftijdsgenoten. Zijn moeder heeft jongdementie en zijn vader heeft twee jobs zodat ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen, wat ervoor zorgt dat de opvoeding van zijn zusje Magritte vooral op Nolans schouders rust. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar hij vindt een toevluchtsoord op school, in zijn basketbalteam en in de populariteit. Als zijn laatstejaarsdare plots viraal gaat en iedereen ervan overtuigd is dat hij tot over zijn oren verliefd is op zijn slimme, rijke, Franse jaargenoot Louis Baudelaire, valt die spotlight toch tegen.

Bestel nu

De Allergrootste - Davide Morosinotto

De Allergrootste

Een adembenemend avontuur en een buitengewone coming-of-ageroman, geinspireerd op het waargebeurde verhaal van Ching Shih, die het bevel voerde over de grootste piratenvloot aller tijden.

Bestel nu


Ontdek hier al boekentips binnen het thema 'sport en spel'.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling