TIPS: Vijf boeken om goed te doen voor groen

04-10-2022

Hoe maak je natuur en klimaat tot een leuk gespreksonderwerp voor aan tafel? En hoe maak je van jouw kinderen echte duurzame helden?

Van 5 tot 16 oktober is het opnieuw Kinderboekenweek in Nederland. De editie van dit jaar staat in het teken van natuur en klimaat. Dat inspireerde ons om vijf van onze gi-ga-groene kinderenboeken in de kijker te zetten.

Schaap zwemt (niet) (4+)

Schaap zwemt (niet)

  

Schaap zwemt (niet)

Dit uitvouwbare boekje maakt kleuters laagdrempelig bewust van de afvalberg waar ze zelf ook een beetje aan bijdragen. De eenvoudig getoonde afbraaktijden maken het afvalprobleem tastbaar voor jonge kinderen, en geven ook zin om er daarna iets aan te doen. Wie wil niet dat haai en zeeotter weer blij worden?

Bekijk de boek

 

Alles verandert (6+)

Alles verandert

Alles verandert

Auteur Laïla Koubaa en illustrator Inge Bogaerts brengen een magisch verhaal over Doenja. Zij raakt verdwaald na een trip naar de stad. Op haar terugtocht ontmoet ze niet enkel gekke dieren, maar wordt ze ook geconfronteerd met de effecten van onze klimaatopwarming en vervuiling. Een poëtisch prentenboek dat oproept tot engagement.

Bekijk het boek

 

Geef mij maar ijs (7+)

Geef mij maar ijs

 Geef mij maar ijs

Flint woonde eerst op de Noordpool, maar daar smolt zijn iglo. In een plasje kun je niet wonen, dus verhuisde hij naar een doodgewone straat. Daar is hij best gelukkig, maar hij heeft één probleem: hij mist de kou.

Auteur Marieke van Hooff brengt in een vlotte vertelstijl zo het verhaal van een bijzondere klimaatvluchteling. 

Bekijk het boek

 

Doen voor groen (8+)

Drama in het Duisterwoud

 

 

Drama in het duisterwoud

Ook Geronimo Stilton, de populaire muis, roept met zijn nieuwe reeks ‘doen voor groen’ op om beter zorg te dragen voor ons klimaat. In zijn nieuwe avontuur Drama in het duisterwoud zet hij alles op alles om het bos te redden. 

Bekijk het boek

 

LILY (11+)

LILY

 

LILY

Met LILY neemt Tom De Cock je mee naar een wereld waar het steeds warmer wordt en die bedreigd wordt door pandemieën. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd. Wanneer ze verliefd wordt op Samuel, wordt ze plots geconfronteerd met de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een sterk youngadultboek dat bekroond werd tot Beste Boek voor jongeren 2022. 

Bekijk het boek
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling