Vier prachtige jeugdboekentips om deze zomer te lezen

30-06-2023

Joepie zomervakantie! Het perfecte moment om samen met je (klein)kinderen, neefjes en nichtjes of andere kleine boekenwurmen te lezen. Wij selecteren vier prachtige jeugdboekentips om samen te lezen. Pluspunt? Ze stimuleren om naar buiten te gaan!

1. Het dikke insectenboek

Welkom in de geweldige wereld van insecten!

Leer tientallen zoemende, kruipende en krioelende beestjes kennen in dit dikke boek met uitklapbare flapjes. Ontdek insectensoorten, hoe ze eruitzien, wat ze eten en waar ze wonen. Deze fascinerende kriebeldieren zullen je versteld doen staan!

Het dikke insectenboek

Bestel Het dikke insectenboek.

2. Flie de vlinder

Flie de vlinder van Marc de Bel is meer dan een mooi en leerrijk verhaal over de groei van een vlinder. Het is ook een keutelleuk zoek- en telboek, waar de jonge lezertjes uren kijk-, zoek- en telplezier aan zullen beleven. 

Flie de vlinder

Bestel Flie de vlinder.

3. Maan

Floris Jan is een heel klein vliegje met hele grote plannen: hij wil zijn familie trots maken met een vlaggetje op de maan. Er is alleen wel een beetje haast...

Een heerlijk voorleesverhaal over doorzettingsvermogen, moedig zijn en je dromen najagen.

Maan

Bestel Maan.

4. Leve Astrid!

Op hoogstpersoonlijke wijze gidst Barbara Rottiers je in een handvol levenslessen door het leven van de oma van Zweden en de moeder van Pippi Langkous: het eeuwige kind Astrid Lindgren. Ze neemt je mee naar de rode huisjes van Astrids jeugd in Småland, langs de KAK (ja, echt) en het (sst) spioneren in Stockholm tot aan haar begrafenis op, niet geheel toevallig, Internationale Vrouwendag. Ze kruipt Astrid wel niet achterna op daken en in bomen – want eens een poepschuiver, altijd een poepschuiver.

Leve Astrid!

Bestel Leve Astrid!

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling