Nieuws

Scott Jurek: topsporter én veganist

Kan je als sporter vegetariër of veganist zijn? Als namelijk alle toppers blijven kiezen voor dierlijke producten, is het dan verstandig om als recreant over te schakelen naar een minder bekend voedingspatroon? Er zijn immers voedingsdeskundigen die waarschuwen voor een mogelijk tekort aan eiwitten voor wie vegetarisch of veganistisch eet. Lees hier het verhaal van ultraloper Scott Jurek.

Harold Polis blogt: yes, we can!

De zalen van het iconische Olympia-complex in Londen kunnen wel tegen een stootje. Er worden beurzen georganiseerd voor babyproducten, geestrijke dranken en moslimmode. Er zijn publieksfestivals voor travestieten, vegetariërs en bierdrinkers. Maar bovenal blijft Olympia de plek waar de London Book Fair zich afspeelt.

Boektrailer: 'Sportman' van Ruben Van Gucht

Naast sportjournalist is Ruben Van Gucht een echte sporter. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultralopen. Sportman wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Sportman is zo niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.

load more