FAAR Oostende 2024

12-02-2024

Van 7 tot en met 10 maart 2024 gaan tachtig auteurs uit binnen- en buitenland voor anker in Oostende, de stad aan zee, om met elkaar en met het publiek in dialoog te treden. FAAR tast de grenzen van non-fictie af en zet in op denken en doen.

Ook enkele van onze auteurs zullen aanwezig zijn tijdens dit boeiende weekend. Ontdek hieronder waar en wanneer je hun activiteiten kan bijwonen.

9 maart

Alles over de lever met Anja Geerts, Sarah Raevens en Hans Van Vlierberghe | 10u30 - 11u30, De Grote Post - Klas

Alles over de lever met Anja Geerts, Sarah Raevens en Hans Van Vlierberghe

Zonder je lever kun je niet leven. Het is een levensbelangrijk orgaan, een van de motoren van ons lichaam, en toch is er erg weinig over geweten. Drie leverspecialisten uit het UZ Gent bundelen hun krachten om jou alles wat je moet weten over de lever bij te brengen. Ontdek hier ook het boek De lever.

Koop tickets
Meer info over het boek

Wandel door de belle epoque in Oostende met Kurt Van Eeghem

Heel veel is verdwenen, maar vergis je niet: er blijft nog ontzettend veel over van die belle époque. Kurt Van Eeghem schreef een boek over de periode en vertelt u graag het prachtige verhaal van ‘la reine des plages’ tijdens een wandeling langs de vele relicten. Samen met hem ontdekt u de roemrijke geschiedenis, een verhaal dat zich makkelijk laat vertellen omdat er uiteindelijk meer overblijft dan u denkt. Deze wandeling kan je ook bijwonen op zondag 10 maart.

Koop tickets
Meer info over het boek

Expeditie onderwijs: voor en in de schoolbanken met Soetkin Bulcke, Filip Rogiers en Wouter Duyck | 13u30 - 14u30, De Grote Post - Panoramazaal

Expeditie onderwijs: voor en in de schoolbanken met Soetkin Bulcke, Filip Rogiers en Wouter Duyck

Het Vlaamse onderwijs krijgt het in de media hard te verduren. Geen enkel land gaat even snel achteruit in internationale vergelijkingen. Ons lerarentekort wordt steeds schrijnender, de kelderende PISA-resultaten geven allesbehalve hoop… Wat kunnen we doen? Soetkin Bulcke en Filip Rogiers besloten om zelf in de realiteit van het hedendaagse onderwijs te duiken. Virginie Platteau gaat met beide ervaringsdeskundigen in gesprek en nodigt ook psychologieprofessor en onderwijsexpert Wouter Duyck uit om zijn kritische blik te werpen op de staat van ons onderwijs. Hij schreef ook het boek Mijn kind, slim kind.

Koop tickets
Meer info over het boek

Schrijven met je ogen dicht - Workshop portretschrijven door Tülin Erkan

Schrijven is observeren met je hele lichaam. Niet enkel met je ogen, maar met al je zintuigen. In deze workshop laten we het visuele grotendeels achterwege en spitsen we ons toe op de andere zintuigen: horen, proeven, ruiken en voelen. Tülin Erkan, schrijfster van Honingeter, begeleidt deze workshop.

Koop tickets
Meer info over het boek

Denken over morgen: Identiteit in tweevoud, met Christina De Witte en Ish Ait Hamou

Christina De Witte - bekend als illustratrice onder de naam Chrostin - en Ish Ait Hamou groeiden beiden op tussen twee culturen. Een eigen identiteit vormen was voor beiden geen sinecure. Maar wat is ‘identiteit’ precies? Wat doe je als je nergens echt bijhoort en ook je ook in je eigen gemeenschap op uitsluitingsmechanismen botst? Op FAAR voeren Christina en Ish een gevoelig gesprek, met een grote liefde voor de verschillende culturen die onderdeel zijn van hun identiteit. Paola Verhaert gaat met hen in gesprek.

Koop tickets
Meer info over het boek

Alleen verbeelding kan ons redden - Over de kracht van kunst, met Michael De Cock, Catherine Vuylsteke en Chrostin

Christina De Witte heeft een vaste rubriek in De Standaard, maar daarnaast heeft ze ook een groot bereik op sociale media, waar ze met Chrostin strijdt voor een meer gelijke, solidaire en inclusieve samenleving. In het najaar van 2023 verscheen de graphic novel Araya, over het opgroeien tussen twee culturen. Melissa Giardina gaat met Michael De Cock, Catherine Vuylsteke en Chrostin in gesprek over kunst als noodzaak.

Koop tickets
Meer info over het boek

10 maart

FAQ, het is zoeken: de eerste 1000 dagen als moeder, met Annelies Moons en Nele Reymen

In tijden van onzekerheid floreert een zoekmachine. Dat gaat op voor elk moment van grote verandering: epidemieën, oorlogen en ja, dus ook het prille ouderschap. Nooit eerder gebruikte radio- en podcastmaker Annelies Moons Google zo (sub)optimaal als tijdens haar eerste duizend dagen als ouder. Ze schreef er het boek Het is zoeken over. Nele Reymen is moeder van twee dochters en deelt in Flair al jaren haar ervaringen en onkunde over dat moederschap, vanaf de conceptie tot de kleuterklas. Met humor én diepgang interviewen beide moeders elkaar.

Koop tickets
Meer info over het boek

Hout: interactieve vertelsessie met Dieter De Schutter

Boom is de allergrootste. Zijn kruin is de kroon op het bos. Van de bladsnijdermiertjes tot de olifant: alle dieren bewonderen hem mateloos – in het bijzonder Booms lievelingstak. Maar tijdens een storm slaat het noodlot toe: in Booms kruin zit een knik en één tak ligt op de grond. Precies die ene. Wat is Booms leven zonder lievelingstak? Hout is een ontroerend, humoristisch en hoopvol verhaal over zorgen en ombuigen – en over Boom met zijn hart van hout.

Koop tickets
Meer info over het boek

Benieuwd naar het volledige programma van FAAR? Dat vind je hier!

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling