Ontdek en leer: negen must-reads

03-06-2024

Vakantie is dé tijd om te ontspannen, te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, en je onder te dompelen in een goed boek. Terwijl romans je kunnen meenemen naar fantasiewerelden en avonturen, biedt non-fictie een andere vorm van verrijking. Het kan je horizon verbreden, je inspireren met waargebeurde verhalen en je kennis verdiepen op een breed scala aan onderwerpen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, wetenschap, biografieën of zelfontwikkeling, er is een schat aan non-fictie boeken die perfect zijn om mee te nemen op je reis.

De razzia - Timmie van Diepen

De razzia

In De razzia gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

Ontdek het boek

Breinrust - Inge Declercq

Breinrust

Dr. Inge Declercq gidst je als neuroloog, neurowetenschapper, slaap- en stressspecialist en coach naar die breinrust. In dit praktische boek neemt ze je mee achter de neurowetenschappelijke schermen van deconnectie. Breinrust reikt je een handige toolbox aan waarin begrijpelijke (neuro) wetenschap wordt omgezet naar concrete handvaten en inzichten.

Ontdek het boek

Dwars door de Lage landen 2 - Arnout Hauben

Dwars door de lage landen 2

Arnout Hauben gaat opnieuw op pad dwars door zijn zo geliefde Lage Landen. Samen met kompanen Ruben en Philippe wandelt hij deze keer 1000 kilometer van Lauwersoog, in het uiterste noorden van Nederland, naar De Panne in West-Vlaanderen

Ontdek het boek

In de ban van succes - Leslie Cottenjé

in de ban van succes

Het is een dunne lijn tussen wegvluchten en hard werken aan een carrière of aan een bedrijf. Leslie Cottenjé heeft twintig jaar hard gewerkt aan bedrijven, hard gewerkt om iemand te mogen zijn. Daar heeft ze ook veel voor opgegeven. Tot ze tegen de muur liep – figuurlijk. Een CEO-trainer zei haar: ‘Jij hebt geen coach nodig, maar een therapeut.’ 

Leslie Cottenjé ging de confrontatie aan met zichzelf. ‘Het is beangstigend om helemaal leeg te zijn en ook helemaal niet te weten wie je eigenlijk bent, een leeg omhulsel.’ Op een reis van vier maanden kwam ze zichzelf tegen, wie ze was, wou zijn en echt is.

Ontdek het boek

Ontdek het audiobook

Ontdek het e-book

 

Genoeg - Gudrun Hespel

Genoeg

Je bent zoveel meer dan je buitenkant, van die boodschap is dit boek volledig doordrenkt. Gudrun Hespel gidst je langs tal van inzichten over het schoonheidsideaal, deelt verhalen van sterke vrouwen en geeft je een mentale workout, die zorgt voor een beter zelfbeeld, en meer zelfvertrouwen. Zodat jij op het einde van de rit ook zelf vol vertrouwen zegt: ‘Ik ben genoeg. Just the way I am.’

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Albert & Paola - Jo De Poorter

Albert en Paola

Het bekendste liefdesverhaal van het koninkrijk levert ondanks zijn uitzonderlijke publieke karakter nog altijd meer vragen dan antwoorden op. Koning Albert en koningin Paola. 2024 wordt het jaar van hun liefde: Albert wordt 90 en in juli vieren ze 65 jaar huwelijk. Een bijzonder huwelijk, met daarin 20 jaar kille afstand, maar uiteindelijk samen: een liefde – toch – voor altijd.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Leven voor twee - Hugo Sigal

Leven voor twee

Het is een vrijdagochtend in november en de wereld staat stil. Nicole Josy, de helft van het legendarische duo Nicole en Hugo, laat het leven na een ongelukkige val. Jarenlang waren ze onafscheidelijk, altijd samen. Nu blijft Hugo alleen achter. Er staat hem een zware periode te wachten, want hoe ga je om met zo’n groot verlies?

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

De gouden raad van Tante Kaat - Elma Dalhuijsen-Nuis

De gouden raad van Tante Kaat

Deze jubileumeditie van De Gouden Raad van Tante Kaat bundelt alle tips, trucjes en weetjes in één groot boek. In deze huishoudbijbel vind je alles wat je moet weten: van het verwijderen van geuren en vlekken tot het onderhouden van je sanitair, je vloeren en je tuin. Een probleempje? Geen paniek: Tante Kaat weet met alles raad!

Ontdek het boek

Ritueel leven - Anniek Gavriilakis

Ritueel leven

Anniek Gavriilakis heeft er de voorbije jaren haar missie van gemaakt. Ze ontwierp en begeleidde talloze rituelen op maat van bedrijven, families, vrienden, gezinnen, vrouwen en mannen.

In dit boek inspireert ze jou om van belangrijke gebeurtenissen in je leven een ritueel moment te maken. Ze toont je hoe. Ze laat je de invloed met al je zintuigen proeven. De beelden zien. De kracht ontdekken. De poëzie van symbolische handelingen beleven.

Ontdek het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling