Tien boekentips voor op vakantie

17-07-2023

Hoera, vakantie! Eindelijk tijd om te ontspannen met een goed boek. Wij geven je tien boekentips om op je leeslijstje te zetten.

De engelenmoord - Bjorn Van den Eynde

Een wervelende zoektocht door België met een Vlaams-Waals duo. De achttienjarige Julie Dumoulin wordt de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood teruggevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. De gruwel doet meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig, toen soortgelijke feiten het hele land teisterden.

De engelenmoord - Bjorn Van den Eynde

Bestel hier!

 

Het verhaal van Antwerpen - Bart De Wever, Johan Vermant

Bart De Wever vertelt 33 verhalen over Antwerpen, van kleine anekdotes tot wereldschokkende gebeurtenissen. Hij schrijft over de voorhuid van Christus en een negentiende-eeuwse professor die bij kaarslicht schilderijen van Rubens opsmukte. Over een Antwerpse kandidaat die in 1831 koning van België wilde worden. Over vreselijke ziekten, verdacht vastgoed en polarisering in de pers.

Het verhaal van Antwerpen - Bart De Wever

Bestel hier!

 

Menokilo's - Leen Steyaert

Veel vrouwen in de menopauze worstelen met hun gewicht. In dit nieuwe boek nodigt Leen Steyaert hen uit om liefdevol voor zichzelf te zijn, minder de perfectie na te streven en rustig de tijd te nemen om te kiezen voor hun gezondheid. Want werken aan je gewicht zonder een goede gezondheid is niet mogelijk. Ze laat je zien dat je met een gezonde levensstijl klachten kunt verbeteren en zelfs doen verdwijnen. Belangrijk is dat je jezelf niet verliest in je gevecht tegen de kilo’s, maar een aanvaardbaar gewicht voor jezelf kiest waarin vetrolletjes en een buikje aanwezig mogen zijn.

Menokilo's - Leen Steyaert

Bestel hier!

 

Tafel voor één - Nathalie Le Blanc

Wat is het verschil tussen koken voor twee en koken voor één? Simpel: motivatie. De drempel om voor jezelf te koken is oneindig veel hoger dan die om voor twee te koken, en dus is niet koken vaker en sneller een optie. Tot je dit boek in handen krijgt en bladzijde na bladzijde ontdekt dat koken voor één ook echt een feest kan zijn. Want alleen voor jezelf koken, betekent helemaal je zin doen. Wil je een innovatief driegangenmenu of gewoon eindeloos veel toastjes filet americain met zo’n blinkend zoetzuur uitje erop? Het kan allemaal.

Tafel voor één - Nathalie le blanc

 

Bestel hier!

 

De Mol - Puzzelboek #4 - Saskia Martens

Puzzelboek voor echte Mollenjagers! In dit vierde puzzelboek van De Mol stellen we tien nieuwe verdachten voor, die elk de Mol zouden kunnen zijn. Los de opdrachten op, speel de spelletjes en maak vooral veel plezier! Gaandeweg leer je de kandidaten en hun reisbestemming beter kennen. Weet jij wie het spel saboteert? Stap voor stap kom je erachter! Net als bij het populaire tv-programma moet je goed blijven opletten en je hersens laten kraken. Succes!

De mol puzzelboek 4 - Saskia martens

Bestel hier!

 

Zuiver - Anja Feliers

Chloé en Lex lijken een droomkoppel. Hij is succesvol en charismatisch, zij razend knap en intelligent. Maar achter de gevel van hun villa huist de achterdocht die Chloé zorgvuldig verborgen houdt voor de buitenwereld. Tot die ene avond, op een kermisfeest, de barsten in hun relatie pijnlijk zichtbaar worden. Een ruzie tussen Chloé en Lex loopt uit de hand voor de ogen van het hele dorp. Chloé vlucht vernederd weg. Wanneer ze de dag erna ontdekt dat Lex niet is thuisgekomen, vermoedt ze dat haar ergste vrees waarheid geworden is en dat hij de nacht heeft doorgebracht in de armen van zijn minnares. Maar dan wordt in het dorp een lichaam gevonden en staat de politie plotseling aan Chloés deur.

Zuiver - Anja Feliers

Bestel hier!

 

Paul van Ostaijen - Matthijs de Ridder

Een indrukwekkend tijdsdocument, een heldere cultuurgeschiedenis en bovenal een eerbetoon aan de dichter die de wereld wilde veranderen. Met veel enthousiasme en oog voor historisch detail vertelt De Ridder het meeslepende verhaal van een leven dat zich een paar keer in het centrum van de geschiedenis afspeelde. In zijn jarenlange onderzoek bracht Matthijs de Ridder veel nieuw materiaal bij elkaar. 

Paul van Ostaijen - Matthijs de Ridder

Bestel hier!

 

Prikkelbare darmen kookboek - Heiko De Schepper, Michaël Sels

In Prikkelbare darmen kookboek bundelen maagdarmspecialist Heiko De Schepper en diëtist en chef Michaël Sels hun krachten. Ze schetsen kort het mechanisme van het prikkelbaredarmsyndroom, focussen vervolgens op welke rol voeding speelt wanneer je aan PDS lijdt en geven aan welke voeding je beter vermijdt. Daarnaast zetten ze de theorie meteen om in de praktijk, met meer dan 40 darmvriendelijke recepten.

Prikkelbare darmen kookboek - heiko de schepper michaël sels

Bestel hier!

 

Hoelang is levenslang? - Sven Mary, Fatma Taspinar, Walter Damen

Twee topadvocaten delen hun persoonlijke visie op justitie. In dialoog met VRT-journaliste Fatma Taspinar geven topadvocaten Sven Mary en Walter Damen ongecompliceerd hun mening over het strafrecht en wat daar volgens hen aan moet veranderen. Hoelang is levenslang? biedt vanuit de praktijk een unieke visie op de Belgische rechtspraak en gaat daarbij geen enkel heet hangijzer uit de weg.

Hoelang is levenslang - Sven Mary, Fatma Taspinar, Walter Damen

Bestel hier!

 

Met de wind mee - Tim Van Steendam, Wouter Deboot

Een maand lang de wind volgen. Het idee klinkt even eenvoudig als bevrijdend. Na fietstochten door Amerika en Oceanië begint Wouter Deboot aan een nieuw avontuur. In dertig dagen tijd doorkruist hij maar liefst negen landen. Hij fietst naar waar de wind hem brengt. Geen grootschalige operatie aan de andere kant van de plas, geen ingewikkelde reisroutes of moeilijke voorbereidingen. Nee, deze keer dwarrelt hij als een blad door Europa, honderd kilometer per dag in de richting die de wind hem aanwijst. Het toppunt van vrijheid.

Met de wind mee - wouter deboot

Bestel hier!

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling