Ik ga op reis en ik neem mee...

27-05-2024

Zon, rust en... een goed boek. Er is niets beter dan je helemaal te verliezen in een meeslepend verhaal terwijl je heerlijk even tijd voor jezelf neemt op je vakantiebestemming.

En binnenkort is het weer zover: tijd om je koffers te pakken en naar nieuwe bestemmingen te reizen. Wij hebben de beste boekentips voor je verzameld om je vakantie nog leuker te maken! 

Zware koffer? Geen probleem, dankzij ons aanbod e-books en audiobooks.

Vlucht - Anja Feliers

Vllucht

Wanneer Lucas Kathleen achterlaat op het huwelijksfeest van haar beste vriendin Liesbeth, slaat de twijfel ongenadig toe. Had ze Lucas mogen laten vertrekken nadat hij zo duidelijk zijn liefde voor haar had verklaard? Of liet ze hem gaan omdat ze bang was dat ze hem opnieuw kwijt zou raken? Kathleen komt vrij snel tot inkeer en reist Lucas achterna naar het zuiden van Frankrijk, maar daar verdwijnt haar laatste restje hoop op een toekomst samen. Totaal ontredderd keert ze terug naar huis.

Ontdek het boek

Stoute kleine piranha - Bjorn Van den Eynde

Stoute kleine piranha

Wanneer de 30-jarige Sarah Martens tijdens de Gentse Feesten verdwijnt, staat de hele stad in rep en roer. Omdat haar minnaar een paar dagen later dood wordt teruggevonden met bijtsporen op zijn lichaam, maakt de lokale politie al gauw jacht op de echtgenoot van Sarah. Iedereen gaat uit van een ontvoering en passionele moord.

Ontdek het boek

Gebroken passie- Lotte Leenaerts

Gebroken passie

Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar huis, koelbloedig vermoord met een scherf van een stukgeslagen vaas. De jonge rechercheur Annabel, die tijdelijk de lokale recherche versterkt, wordt door haar collega’s David en Lina meteen op sleeptouw genomen bij deze intrigerende moordzaak.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

De verdwijning van Peter Treckpoel - Rick De Leeuw

De verdwijning van Peter Treckpoel

Rond het jaar 1500 schrijft priester Peter Treckpoel een indrukwekkende kroniek over de geschiedenis van toenmalig Nederlands en Belgisch Limburg. Na 1506 ontbreekt van Peter Treckpoel ieder spoor.

Ruim vijfhonderd jaar later verdiept amateurhistoricus Hubert Thys zich in deze kroniek en probeert hij te achterhalen waarom Peter Treckpoel in 1506 verdwenen is. Een zinderende zoektocht begint als niet veel later ook Hubert verdwijnt.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

De affaire Christie - Nina de Gramont

De affaire Christie

In 1925 drong Nan O’Dea de rijke, exclusieve wereld van auteur Agatha Christie en haar echtgenoot Archie binnen. Ze ging deel uitmaken van hun leven, op elk gebied. Eerst van dat van allebei, later alleen van dat van Archie. Al gauw werd Nan Archies minnares en lokte ze hem weg van zijn toegewijde vrouw, in de hoop met hem te kunnen trouwen.

Nan bedacht haar plan niet op de dag dat ze Archie en Agatha ontmoette. Het kreeg jaren eerder al vorm, in Ierland, toen ze nog een jong meisje was. Nan en haar geliefde leken voorbestemd om samen te zijn, maar het lot was hen niet gunstig gezind. De Grote Oorlog, een pandemie en lasterlijke geheimen dreven hen uit elkaar. Daarna bleven ze door onbeschrijfelijke gruweldaden van elkaar gescheiden. 

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Ontdek het audiobook

Rood fruit - Ann Cuyvers, Elien Geboers

Rood fruit

Vier dagen, drie vrouwen, één man...

Aster zegt haar job op en neemt zich voor om ineens alle mannen af te zweren. Maar dan loopt ze een heel aantrekkelijke wijnboer tegen het lijf. Mercedes rouwt om haar overleden oma en ruilt tijdelijk haar zonnige leven onder de Spaanse zon in voor een trip naar een Antwerpse wijnproeverij met haar zus Marisa. En Alex ondervindt bij aankomst uit Parijs dat haar fantastische bedpartner met zijn hoofd bij iets of iemand anders zit. Drie vrouwen aan de vooravond van een stomende vierdaagse die hun leven zal veranderen – al dient verandering zich doorgaans aan op manieren die je niet verwacht...

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Nachtbloei - Ann Cuyvers, Elien Geboers

Nachtbloei

Nachtbloei schetst een meeslepend beeld van klasse en familie in Ghana en van opgroeien in de VS met een migratieachtergrond. Een ontluisterend verhaal over de manier waarop ons geheugen werkt, dat getuigt van de noodzaak van vrouwelijke bondgenoten in een samenleving die hun het zwijgen oplegt.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Indigo - Roxanne Wellens

Indigo

Journaliste Indigo Hartt heeft ogenschijnlijk een succesvol en gelukkig leven. 

Wanneer een therapeut haar leert dat ze autisme en ADHD heeft, begint Indigo's zoektocht naar haar plaats in een wereld die niet voor haar gemaakt lijkt. En dan ontmoet ze Owen, een knappe, intelligente man waar ze het goed mee kan vinden. Naarmate hun relatie serieuzer wordt, vindt Indigo het lastiger om haar eigen demonen te trotseren.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling