Reis naar andere werelden

10-06-2024

De zomer staat voor de deur en dat betekent lange dagen vol rust, ontspanning en natuurlijk … lezen! Speciaal voor de Young Adult-lezers stellen we een lijst samen met de beste boeken om deze zomer mee door te komen. Van spannende avonturen tot romantische taferelen en diepgaande karakters, deze verhalen zijn echte pageturners en slepen je mee naar een andere wereld.

Powerless - Lauren Roberts

Powerless

De Elites kregen deze speciale krachten nadat ze de pest hadden overleefd. Maar niet iedereen werd sterker, sneller of slimmer na die periode. Sommige mensen bleven onbenullig, een Nul.

Paedyn Gray is zo’n Nul, die ongemerkt tussen de Elites probeert te leven. Als ze per ongeluk een van Ilya’s prinsen redt, komt er abrupt een einde aan haar anonieme leventje. Ze wordt geselecteerd voor de Zuiveringsproeven, een levensgevaarlijke wedstrijd waarin Elites het tegen elkaar moeten opnemen.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

De zoon van de zee - Davide Morosinotto

De zoon van de zee

Pietro is veertien jaar oud. Hij leidt een rustig leventje als varkenshoeder en dat bevalt hem prima. Maar op een dag verschijnt er een boodschapper met een belangrijk bericht: de Hunnen komen eraan! Het is 452 na Christus en de strijdkrachten van Attila de Hun zijn het Romeinse Rijk binnengedrongen. Pietro's hele wereld staat plotseling op zijn kop want hij moet zich bij het leger melden.

Tijdens dat nieuwe avontuur sluit Pietro vriendschap met Justina, een meisje uit een adellijke familie, met wie hij vroeger nooit een woord had kunnen wisselen. En zonder dat hij het beseft, speelt hij een belangrijke rol bij het ontstaan van een stad die is voorbestemd om de beroemdste stad van de wereld te worden: Venetië.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Iron Widow - Xiran Jay Zhao

Iron Widow

Wanneer de 18-jarige Zetian zichzelf aanbiedt als concubine-piloot, is haar plan om de mannelijke piloot te vermoorden die verantwoordelijk is voor de dood van haar zus. Maar nadat Zetian op wonderbaarlijke wijze haar eerste gevecht overleeft, zet ze haar zinnen op een groter doel. Als de IJzeren Weduwe gaat ze er alles aan doen om te voorkomen dat nog meer meisjes worden opgeofferd.

Ontdek het boek

Met jou is het anders - Hanne Eerdekens

Met jou is het anders

Een romantisch en herkenbaar boek waar je het helemaal warm van krijgt!

Nolan is 18, maar terwijl zijn medestudenten plannen maken om volgend jaar te gaan studeren, zorgt hij voor zijn jongere zusje en zijn moeder met jongdementie. Nochtans probeert hij op school zo normaal mogelijk te doen. Als een grap van zijn basketbalteam viraal gaat, denkt iedereen dat Nolan gevoelens heeft voor Louis. Hij wordt gebeld voor interviews en ziet een kans om wat bij te verdienen voor zijn familie. Ook Louis helpt mee en Nolan voelt zich steeds meer op zijn gemak bij hem. Begint hij toch gevoelens te krijgen?

Ontdek het boek

De Paardenjongens - Johan Ehn

De paardenjongens

Deze roman voor (jong)volwassenen speelt zich deels af in hedendaags Stockholm en deels in Berlijn in de jaren 30 van de vorige eeuw, en gaat over verschillende generaties paardenjongens.

De achttienjarige Anton woont in Stockholm, anno 2014. Via zijn job in de thuiszorg leert hij een hoogbejaarde man kennen, die zich in zijn keuken verschanst heeft en niet praat. Anton probeert zijn vertrouwen te winnen en is nieuwsgierig naar het leven van deze intrigerende man.

Gelijktijdig volgen we het verhaal van Sasha en Janek, twee atleten uit Praag, in het begin van de vorige eeuw. Zij vluchtten uit hun tehuis, komen terecht bij een circusfamilie en belanden in Berlijn, waar ze geconfronteerd worden met het oprukkende nazisme. Wie zijn deze jongens? En wat hebben ze te maken met de oude man uit Stockholm?

Ontdek het boek

De spookspeler - Marc de Bel

De spookspeler

Een oude man zit op een bankje bij het monument ter nagedachtenis van de spelers van FC Start en mijmert weg naar vroeger. Meer bepaald naar de lente van 1941, toen hij hier als zeventienjarige superspits in het toenmalige Zenit-Stadion met Dynamo Kiev de pannen van het dak speelde.

Ontdek het boek

Confessions of a teenage serial killer 2: Fanfiction - Bjorn Van den Eynde

Confessions of a teenage serial killer - Fanfiction

Een jaar geleden verdween Nona’s beste vriendin Camila, samen met bad boy David Silis. Kwatongen beweren dat de twee stiekem een relatie hadden en kozen voor een nieuw leven samen. Nona gelooft daar niets van en vlucht sinds Camila’s verdwijning in het turnen en in het schrijven van verhalen die ze deelt op de socialmedia-app Wattpad.

Wanneer op een dag plots een schokkend filmpje van Camila opduikt, beseft Nona dat ze gelijk had: Camila werd ontvoerd. En wat is er met David gebeurd? Nona lijkt bovendien de sleutel in handen te hebben om het mysterie rond haar beste vriendin op te klaren. Want bij de video staat een quote uit Nona’s laatste zelfgeschreven verhaal…

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Zout - Doreen Hendrikx

Zout

Waarom is het zo makkelijk om van Claire Hale te houden? Waarom is het zo makkelijk om die perfecte influencer perfect te vinden? Maud is zeventien en die vraag houden haar elke dag wel eens bezig. Tot ze door haar beste vriend wordt uitgedaagd om haar liefde voor eten op Instagram te delen met de wereld en ze zelf ondervindt waarom het zo makkelijk is om van Claire Hale te houden. Omdat niets zo makkelijk is als het lijkt.

Ontdek het boek

Team Mortis: Verdronken zielen - Bjorn Van den Eynde

Team Mortis: Verdronken zielen

De zeventienjarige dochter van een prominent internationaal mediamagnaat verdwijnt spoorloos. Het meisje was naar verluidt lid van een moderne commune, de Jonge Dageraad. Die vindt dat de wereld doordraait en dat volwassenen de hoofden van de jeugd brainwashen. Ze lokken ‘verdwaalde jongeren’ naar hun gemeenschap en houden er wel heel bizarre methodes op na om jonge zielen te proberen ‘redden’.

Ontdek het boek

De laatste jager - Davide Morosinotto

De laatste jager

Noord-Amerika, zo’n 10.000 jaar geleden. Na een vreselijke bosbrand verliezen Roqi en zijn vrienden alles wat hen dierbaar is. Hun kamp, hun familie, hun stam. Helemaal alleen moeten ze de wildernis in, op zoek naar eten en naar bescherming tegen hongerige roofdieren, op zoek naar een nieuwe stam. Het wordt een overlevingstocht waarbij Roqi eindelijk zijn unieke talent ontdekt, maar waarbij ook meedogenloze keuzes gemaakt moeten worden…

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

De vlucht van Farid - Marc de Bel

De vlucht van Farid

Farid, een pientere Hazara-jongen van dertien, woont samen met zijn opa, ouders, broer en zussen in een klein dorp in de Zafar-vallei. Het leven is er steenhard. Zeker nu het er al jaren bijna niet meer heeft geregend. Bovendien wordt het er ook hoe langer hoe onveiliger nu de taliban zich steeds meer laten gelden. Zeker voor de Hazara’s. Dus trekken veel dorpelingen naar de hoofdstad Kaboul, in de hoop op een beter en veiliger leven. Anderen proberen het land uit te vluchten, richting Europa. De ouders van Farid staan voor een verschrikkelijke keuze…

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Lily - Tom De Cock

Lily

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Ontdek het audiobook

Lily: Storm - Tom De Cock

Lily: Storm

In dit tweede deel uit de enthousiast onthaalde Lily-saga neemt Tom De Cock je opnieuw mee naar het universum van het tienermeisje dat de wereld de ogen opende, in een toekomst die akelig dichtbij lijkt. Voor lezers van elf en veel ouder.

Ontdek het boek

Ontdek het e-book

Ontdek het audiobook

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling